Wolno rosnące koguty Hubbard są genetyczną odpowiedzią na rynki, których celem jest wyprodukowanie brojlera o przyżyciowej masie ciała od 2 kg do 4 kg, ubijanego w wieku od 56 do 150 dni.
Wszystkie krzyżówki z kogutem wolno rosnącym Hubbard mogą być używane do produkcji kurcząt takich, jak: Label Rouge, Free Range (wolnowy- biegowy), Organic (organiczny), certyfikowane, przydomowe czy kapłony. Ta gama produktów zaspokaja potrzeby sektorów wymagających specyficznych i często lokalnych kryteriów jakości.
W ostatnich latach stworzenie takich standardów jakościowych, jak: „European Certification”, Beter Leven (Holandia), Free Range (wolnowybiegowy) oraz rosnąca chęć firm drobiarskich do inwestowania w odporne, silne kurczęta podlegające wymagającym specyfikacjom rynku Premium, zainspirowały Hubbard do opracowania gamy produktów „wolniej rosnących”.
Spełniają one wymagania producentów poszukujących kurcząt wysokiej jakości, nadających się do uboju w wieku 40 do 70 dni o przyżyciowej masie ciała od 1400 g do 3000 g.
Konwencjonalne koguty Hubbard zostały wyselekcjonowane w kierunku jak najwyższej wydajności mięsa przy jak najniższych kosztach produkcji. Czytaj więcej...